Idei unice de amenajare a pardoselilor de marmura

De cele mai multe ori, proprietarii de locuințe preferă modele clasice, însă poți opta și pentru idei unice de amenajare a pardoselilor de marmură.

Marmura este o rocă metamorfică, compusă, în cea mai mare parte, din calcit – forma cristalină a carbonatului de calciu (CaCO3) și obținută prin metamorfoza calcarului.

Pe lângă faptul că oferă eleganță atemporală, pardoselile de marmură sunt durabile și ușor de curățat. Este ușor să fii copleșit de numărul mare de opțiuni disponibile ale acestei pietre naturale. În orice caz, posibilitățile de amenajare ale pardoselilor trebuie sa fie in concordanta cu nevoile fiecaruia. În continuare vom detalia câteva idei unice de amenajare a pardoselilor de marmură.

Pardoseli de marmură compuse din bucăți neuniforme

În acest design, plăcile de marmură sunt “rupte” în bucăți mai mici neuniforme. Aceste piese pot fi de diferite forme și sunt aranjate în consecință pentru a crea o pardoseală cu model în zig-zag. Poți amenaja veranda sau grădină cu acest tip de model.

Pardoseli de marmură tukdi

Cuvântul tukdi înseamnă bucăți sau detașare. Mai multe tipuri de plăci de marmură de diferite culori și modele sunt tăiate și apoi asamblate pentru a forma un design de pardoseală tukdi. Aceste tipuri de aranjamente sunt perfecte pentru a da un caracter distinct porțiunilor exterioare ale locuinței tale cum ar fi terasele, verandele și aleile.

Pardoseli de marmură terazzo

Această idee unică de amenajare a pardoselilor de marmura se potrivește cel mai bine în locuințele în stil clasic, însă poate funcționa și în cele moderne. Poți crea astfel de pardoseli prin folosirea a sute de mii de bucăţi mici de mai multe pietre naturale: granit calcar și cuarț pe care le amesteci cu marmură.

Pe www.stona.ro vei găsi cu siguranță modelele potrivite pentru a pune în practică aceste idei unice de amenajare a pardoselilor de marmură. Avem peste 200 de modele disponibile. De asemenea, ne poți vizita în showroom-ul din București, șoseaua Pipera, nr.48 și în depozitele din județele Prahova și Alba.