Marmura ca pardoseala sustenabila 

Pardoseala de marmură a devenit o opțiune foarte durabilă și sustenabilă pentru mulți proprietari de case.

 

Marmura este o rocă ce se formează din metamorfismul rocilor sedimentare carbonate, cel mai probabil calcar și dolomit. În urma acestui proces rezultă un mozaic de cristale carbonate.     

Desigur, marmura a existat întotdeauna, dar popularitatea sa a crescut în ultimele decenii. Acest lucru se datorează atractivității sale vizuale și disponibilității în diferite culori, modele, texturi și stiluri. Suprafața netedă și lucioasă a marmurei este disponibilă în mod natural, ceea ce o face o opțiune minunată de pardoseală sustenabilă. Este ușor de instalat și ruperea este minimă atunci când este manipulată corect. Unul din avantajele pardoselii de marmură este faptul că se poate coordona bine cu orice fel de decor pentru casă.  

Durabilitatea pardoselii de marmură este senzațională, mai ales când se aplică un etanșant adecvat, rezistent la pete, care o poate proteja timp de zeci de ani. Desigur, va necesita apoi resigilare, dar acest lucru nu este un inconvenient. De îndată ce marmura este etanșată, aceasta rămâne intactă mult timp, spre deosebire de alte plăci deteriorabile. Marmura poate supraviețui numeroaselor vărsări de lichide accidentale și murdăriei atâta timp cât le cureți imediat. Unele lichide acide puternice pot păta marmura, iar în cazul acesta ai nevoie de ajutor profesional. Totuși, dacă ai grijă, nu există niciun motiv pentru care pardoseala ta de marmură ar trebui să se păteze.  

Marmura este destul de prietenoasă cu întreținerea, deoarece suprafața sa este ușor de curățat.Trebuie doar să cureți pardoseala cu apă caldă și puțină soluție de curățare pentru marmură, pentru a fi din nou strălucitoare. Marmura te va menține răcoros în zilele fierbinți de vară și iarna; poți pune niște covoare frumoase pentru a încălzi locul. Este un material natural pentru pardoseală și, prin urmare, fiecare bucată are propriile modele unice și nu există două la fel. Lustruirea marmurei de către producători tinde, de asemenea, să scoată în evidență culorile din piatră și să le facă mai dramatice și mai vizibile.  

De asemenea, pardoseala de marmură este foarte igienică, deoarece nu prinde praf și nu provoacă mucegai. Marmura are o calitate ușor translucidă, ceea ce facilitează iluminarea unei camere prin pătrunderea în suprafață. Acest joc de lumină atât pe marmura deschisă, cât și pe cea mai întunecată poate fi destul de frumos pentru o cameră. Marmura este un material natural care provine din pământ și, prin urmare, este biodegradabil și sustenabil. La sfârșitul vieții sale funcționale, marmura nu va cauza nicio problemă de poluare. 

Intră pe www.stona.ro și alege din peste 200 de modele de marmură, pentru a obține pardoseala sustenabilă pe care ți-o dorești în casa ta. Suna la 0732 334 434 și un consultant Stona te va ajuta să faci alegerea potrivită.