Pavaje din piatra

pavaje piatra

Pavaje din piatraPavajele de piatra au fost folosite  inca din cele mai vechi timpuri datorita utilitatii lor si datorita aspectului placut.

In prezent putem observa astfel de pavaje de cele mai multe ori in locurile publice precum parcuri, trotuare si chiar strazi (de obicei strazile au ramas pavate cu piatra din perioada interbelica). Pavejele cu piatra se pot folosi acum si in gradinile proprii pentru a oferi un design placut, modern sau clasic.

Spre deosebire de antichitate unde piatra era taiata foarte greu si unde erau folosite zeci de persoane la extragerea si transportarea pietrei, acum, cu ajutorul tehnologiei, procesul de extragere si taiere a pietrei se face mult mai usor. Putem gasi pavaje taiate in diferite forme si culori pe care le putem imbina pentru a crea diferite modele.

Pavajele sunt utilizate din ce in ce mai des in realizarea de amenajari interioare deoarece au o serie de avanataje printre care enumeram:

– Costul redus

Pavajele  din piatra au preturi diferite deoarece fiecare piatra are calitati proprii deosebite. Spre exemplu daca optezi pentru pavaje din marmura atunci costul este mai ridicat deoarece marmura este o piatra eleganta dar care este recomandata mai mult pentru pardoseli interioare care nu sunt supuse unui trafic intens. Pot alege totusi ca material pentu pavaj granitul, gresia, ardezia, pietris, acestea avand un cost mai mic.

– Duritate

Pavarea este o investitie pe termen lung si trebuie sa te asiguri ca materialul ales rezista de-a lungul anilor. Pavajele din granit au un aspect unic si sunt foarte rezistente insa daca nu ai un buget foarte mare alocat pentru pavaj atunci te poti indrepta spre pavarea cu gresie sau caramida.

– Rezistenta la factorii externi, ploaie, vant, inget, dezghet

Fie ca alegeti ca material o roca sedimentara (marmura, gresie) fie ca alegeti o roca de tip vulcanic (granit) ambele s-au fomat in la temperaturi si presiuni foarte mari care le-au transformat in roci extrem de solide. Astfel, din acest punct de vedere nu trebuie sa va faceti griji.

Verifica ofertele mai multor producatori de piatra naturala inainte sa achizitionezi, astfel vei avea sanse sa gasesti oferte foarte bune si uneori chiar sa negociezi pretul.

Pe langa utilitatea pavajelor cu piatra, acestea ofera si un design superb oricarei curti. Modele pavajelor sunt numeroase precum sunt si nuantele acestora.

Tags:  ,