Intretinere pardoseli de marmura

intretinere pardoseli

Pantheon marble floor medalion

Putine materiale pot egala eleganta si frumusetea marmurei. Marmura a fost folosita in catedrale si palate datorita culorilor si modelelor superbe disponibile. Pardoselile din marmura au nevoie de o intretinere periodica pentru a-si pastra frumusetea si pentru a dura zeci de ani.

Sunt foarte multe tipuri de marmura, unele mai dure iar altele mai putin dure, structura acestora depinzand de compozitia lor. Marmura mai putin dura de obicei are un design mai atragator datorita vinisoarelor de nisip care. Astfel de marmura este recomandata pentru pereti si nu pentru pardoseli deoarece vinisoarele respective se pot sparge cu timpul datorita traficului.

Pe langa marmura mai  exista si alte roci asemenatoare precum calcarul si granitul. Granitul este cel mai moale dintre celelalte si cel mai poros si are o rezistenta foarte mica la lichidele cu aciditate ridicata.

Marmura este o combinatie de nisip si calcar. Este mai dura decat calcarul si are o rezistenta mai mare fata de calcar, insa structura sa poroasa va face in continuare ca marmura sa se pateze daca lichidul varsat nu se inlatura in timp util.

Granitul este o roca de tip vulcanic diferita ca structura fata de marmura si calcar. Este una dintre cele mai dure roci de pe pamant si este utilizat foarte des in constructii. Granitul nu este poros ceea ce il face foarte rezistent la pete si zgarieturi.

Intretinerea marmurei difera in functie de locatia in care este amplasata pardoseala si in functie de cat de lucioasa o doresti.

Pentru curatarea pardoselii utilizati solutii de curatare cu pH neutru deoarece solutiile cu aciditate ridicata va deteriora suprafata marmurei.

Cea mai simpla metoda de curatare este urmatoarea: un mop, apa calda si amoniac. Astfel veti elimina murdaria si suprafata pardoselii nu va fi afectata.

Zgarieturile profunde pot fi remediate daca apelati la o companie specializata de curatare.

Pardoselile din marmura pe timpul iernii au nevoie de o protectie suplimentara impotriva zapezii. Aceasta poate avea un grad ridicat de sare si dupa topire poate pata marmura.

Tags:  ,