Sigilarea pietrelor naturale

intretinerea pietrei naturale

Pavarea cu beton

Pavajele de beton se fac prin turnare de beton combinat cu colorant. Pavajele din beton se pot turna in diferite forme. Aceste pavaje au un pret mai mic fata de celelalte pietre naturale.

Cu ajuorul tehnologiei acest tip de pavaj este facut sa semene din ce in ce mai mult cu pietrele naturale, totusi rezistenta acestuia nu este la fel de mare precum cea a granitului sau a marmurei.

Sigilarea pavelelor din beton

Pavajul din beton are o structura poroasa ceea ce il face vulnerabil la patare.  Sigilarea acestui tip de pavaj este obligatorie pentru ca acesta sa arate bine mult mai mult timp.

Pavarea cu caramidasigilare piatra

Caramida este un material realizat din argila care este incalzita la temperaturi foarte mari. Caramizile se mai fac din calcar si nisip pentru a fi mai rezistente.

Sigilarea caramizii

Caramida este destul de densa insa este de asemenea poroasa si se poate pata foarte usor. Pentru a intretine aspectul caramizii trebuie sa o sigilati cu un mastic puternic.

Pavarea cu granit

Granitul este o roca vulcanica formata prin racirea magmei si prin cristalizarea altor roci. Granitul are in compozitie feldspat si quartz ceea ce il face una dintre cele mai rezistente materiale din lume. Pavelele de granit sunt disponibile in diverse culori si modele.

Sigilarea granitului

Granitul are o structura densa care face sa se zgarie sau sa se pateze destul de greu. Totusi sigilarea trebuie facuta odata la un an pentru a-I creste rezistenta la zgarieturi si pete.

Pavarea cu calcar

Calcarul este o roca de tip sedimentar. In mod normal aceasta este de culoare alba, insa datorita altor minerale acesta poate capata si alte nuante.

Sigilarea calcarului

Calcarul are o structura foarte poroasa insa aceasta dupa un proces de slefuire isi poate mari rezistenta la umiditate.

Datorita gradului ridicat de porozitate, pavajul din calcar trebuie sigilat periodic.

Pavarea cu marmura

Marmura este un calcar care a fost supus la temperaturi foarte ridicate si la presiuni extreme. Asta a facut ca marmura sa fie dura si sa capete un luciu deposebit.

Sigilarea marmurei

Marmura nu este recomandata pentru realizarea de pavaje exterioare deoarece apa se poate infiltra in structura acesteia si isi poate pierde nuanta initiala.

Pentru a-si pastra aspectul din prima zi recomadam sigilarea pardoselilor si a pavelelor de marmura.

Tags:  ,