Idei de pardoseli de marmura pentru dormitor 

Poți să faci din dormitorul tău un loc liniștit și relaxant cu idei de pardoseli de marmură.

 

Marmura este o rocă metamorfică compusă în cea mai mare parte din calcit și obținută prin metamorfoza calcarului. Numele său provine din limba greacă și înseamnă piatră strălucitoare. 

O oază de frumusețe, seninătate și căldură este ceea ce în mod ideal ar trebui să fie dormitorul tău. Nu există o opțiune mai bună pentru pardoseala unui dormitor, dacă prețuiești eleganța și frumusețea, decât una de marmură. Chiar și o cameră mică poate părea mai mare cu modelele corecte ale acestui material. Când vine vorba de pardoselile de marmură, există multe opțiuni diferite de design disponibile. Pentru a te ajuta să vezi cum modelele de marmură pot îmbunătăți aspectul spațiului tău, iată câteva idei de pardoseli de marmură pentru dormitor. 

1. Plăci mari continue 

Un aspect curat și aerisit este creat în dormitoare prin utilizarea plăcilor mari continue pentru a crea o pardoseală cu cât mai puține îmbinări. Deoarece nu există mult chit, acest tip de pardoseală este ușor de păstrat curat. Cu toate acestea, costul unei plăci crește odată cu dimensiunea acesteia. Cel mai bine este să folosești marmură simplă cu câteva vene în acest tip de pardoseală. 

2. Tablă de șah 

Aspectul tablei de șah completează atât un dormitor cu design tradițional, cât și pe cel contemporan. Alegerea a două tipuri de plăci de marmură care contrastează atractiv una cu cealaltă și tăierea lor în forme pătrate de o anumită dimensiune sunt elementele principale ale acestui proiect. Optează pentru marmura care are puține vene, dacă este posibil. Cea mai potrivită marmură pentru acest tip de pardoseală este cea solidă, simplă. Schema obișnuită de culori pentru o tablă de șah este alb-negru, dar poți folosi și alte culori contrastante. 

3. Marmură monocromatică 

Marmura și monotonul funcționează bine împreună. Pentru cei care cred că mai puțin înseamnă mai mult, aceasta este cea mai bună opțiune de pardoseală. Venele slabe și rare ale marmurei creează textură și atrag interes, păstrând în același timp designul simplu, ceea ce face ca spațiul să pară vast atunci când lumina naturală strălucește asupra lui. Alternativele pentru piesele de accent cresc atunci când alegi o pardoseală de marmură monocromatică pentru dormitorul tău. Pentru a accentua efectul, adaugă una sau două perne colorate sau păstrează motivul monocromatic pe întreg spațiul. 

5. Aspect în stil Tetris 

Uneori, aspectul particular al unei pardoseli de marmură nu este marmura în sine, ci mai degrabă modul în care este pusă. Tetris a fost cu siguranță un joc preferat în rândul tinerilor care au crescut în anii 1990. Dacă îți dorești să amenajezi o pardoseală de marmură cu un aspect în stil Tetris, folosește acea experiență din copilărie ca inspirație. Alege o varietate de piese mari și mici, lungi și scurte, groase și subțiri pentru a crea un model de pardoseală care să te inspire să iei o vacanță de la a fi adult și să te joci o vreme. 

Pentru a pune în practică aceste idei de pardoseli de marmură pentru dormitor, intră pe www.stona.ro sau vizitează showroom-ul nostru din București, șoseaua Pipera, nr.48 și depozitele din județele Prahova și Alba. Avem disponibile peste 200 de modele de marmură.