Rezistenta pardoselii de marmura

Atunci când vine vorba de alegerea materialului pentru amenajarea pardoselii tale, trebuie să ții cont de o cerință foarte importantă pentru acest tip de amenajare, și anume rezistența. Pardoseala de marmură reprezintă o opțiune potrivită, deoarece acest material oferă o rezistență ridicată.

Marmura este o rocă metamorfică compusă din minerale carbonate recristalizate, ce se formează atunci când calcarul este supus căldurii și presiunii metamorfismului.

Pardoseala de marmură este ideală pentru zone cu trafic intens, deoarece face față cu brio utilizării constante. Dacă este întreținută corespunzător și se aplică tratamente de sigilare o dată la trei ani, aceasta va rezista în timp fără probleme.

Întreținerea pardoselii de marmură se face cu o cârpă moale cu care se îndepărtează praful, apoi se curăță suprafața cu săpun lichid cu ph neutru, sau cu soluții special destinate acestui tip de piatră.

Finisajul cel mai potrivit pentru amenajarea pardoselii de marmură este cel fiamat, deoarece este rezistent la zgârieturi și antiderapant.

Pe www.stona.ro sunt disponibile peste 200 de modele de marmură din care poți face alegerea potrivită pentru amenajarea pardoselii tale.