Ce piatra naturala sa aleg pentru pavaje

pavaje din piatra

pavaje din piatraPiatra naturala este folosita in constuctii de designeri, arhitecti si de constructori deoarece are un aspect deosebit, este rezistenta si nu se demodeaza niciodata.

Daca dorim sa folosim piatra naturala pentru pavaje trebuie sa stim ca aceasta este foarte rezistenta la conditiile meteo extreme deoarece aceasta s-a format la temperature si presiuni extreme.

Dupa extragere, pietrele naturale sunt taiate in bucati mai mici si sunt folosite pentru amanajarile cu pavaje, pardoseli, blaturi sau pereti.

Desi este considerata cea mai scumpa forma de pavaj existenta, piatra naturala ofera avantaje care nu se pot regasi la alte materiale. Unicitatea si longevitatea pietrelor naturale fiind unele din motivele pentru care sa optezi pentru acestea.

Exista mai multe tipuri de piatra care se pot utiliza pentru pavaje. Trebuie sa alegem tipul corect  in functie de traficul zilnic si de designul cladirii.

  •  Marmura

Marmura este una dintre cele mai scumpe materiale folosite pentru pavaje. Avantajul acestui material este acela ca are un aspect elegant si unic prin modelele si nuantele diversificate disponibile pe piata.

Marmura in principiu este de culoare alba si are vinisoare din nisip care ii confera un model deosebit. Marmura se mai gaseste si pe nuante de gri, crem, roz sau verde. Marmura nu este recomandata pentru pavajele din zone cu umezeala ridicata deoarece devin alunecoase din cauza suprafetei lucioase.

  • Granit

Granitul este o piatra naturala de tip vulcanic care are o suprafata granulata si care se poate folosi in zonele cu umididtate ridicata deoarece este foarte aderenta. Pentru pavajele cu trafic intens recomandam pavarea cu granit deoarece este foarte rezistent la zgarieturi si nu necesita o intretinere speciala. Granitul este de mai scump insa calitatile acestuia sunt neegalate de celelealte materiale.

  • Ardezia

Daca doriti un pavaj cu un colorit unic atunci ardezia este solutia. Culorile cele mai intalnite ale ardeziei sunt rosu, gri si albastru.

Tags:  , ,