5 caracteristici ale pardoselilor de marmura

Pardoselile de marmură reprezintă alegerea sigură atunci când îți dorești frumusețe, eleganță și stil, dar și durabilitate în locuința ta.

Marmura este o rocă metamorfică care se formează atunci când calcarul este supus la temperaturi mari și la presiunea metamorfismului. Este compusă din minerale carbonate recristalizate, cel mai des întâlnite sunt calcitele și dolomitele.

În continuare vom afla 6 caracteristici ale pardoselilor de marmură, pentru a face cea mai bună alegere atunci când le vei amenaja pe cele din locuința ta.

1. Există multe tipuri de pardoseli de marmură.

Plăcile de marmură sunt disponibile în diferite culori și modele. Liniile de culoare contrastante care traversează suprafața sunt cunoscute sub denumirea de venaturi, care pot fi grele și pronunțate sau delicate și abia vizibile.Sunt disponibile mai mult de 200 de tipuri de marmură.

2.Pardoselile de marmură nu sunt întotdeauna lustruite și nici nu ar trebui să fie.

Tipurile de marmură de mai sus pot avea mai multe finisaje în funcție de cel mai care este potrivit pentru locul exterior sau interior în care sunt instalate pardoselile. Cele mai întâlnite finisaje sunt: antichizat, dăltuit, lustruit, mat, periat, scapițat, scapițat + lustruit și scapițat + relief. Fiecare finisaj are un aspect diferit și distinctiv.

3. Finisajul lustruit face ca pardoselile să fie alunecoase când sunt umede..

Din păcate, factorul de alunecare face ca pardoselile de marmură lustruită să nu fie adecvate în casele cu rezidenți care riscă să cadă. Pentru a reduce factorul de alunecare al marmurei lustruite, poți să iei în considerare utilizarea mai multor covoare cu suport anti-alunecare sau aplicarea unui produs anti-alunecare pe suprafața pardoselii.

4. Pardoselile de marmură pot fi încălzite.

Marmura se poate simți rece sub picioare, dar are o conductivitate termică foarte mare, ceea ce înseamnă că transferă eficient căldura de la un sistem de încălzire la suprafața pardoselii. Marmura reține, de asemenea, o cantitate semnificativă de căldură, ceea ce o face eficientă din punct de vedere energetic.

5. Aceste pardoseli necesită curățare și etanșare regulate.

În timp ce marmura creează pardoseli durabile, necesită puțină îngrijire suplimentară pentru a le ajuta să-și păstreze frumusețea. Mătură pardoselile cât mai des pentru a îndepărta nisipul sau praful, deoarece astfel eviți orice fel de posibile zgârieturi. Șterge rapid scurgerile. Lichidele acide, cum ar fi sucul de portocale sau oțetul, pot păta marmura. Deși apa nu o va păta, în timp îi poate toci suprafața.

Sigilează pardoselile de marmură cu un etanșant de piatră de calitate, cel puțin o dată pe an. Folosește un produs de curățare ușor, non-acid, special conceput pentru marmură sau poți face propria soluție combinând săpun lichid de vase cu apă caldă.

Pe www.stona.ro poți alege modelele potrivite de marmură pentru amenajarea pardoselilor din locuința ta, din peste 200 de modele disponibile. Sună la 0732 334 434 și un consultant Stona te va ajuta să faci această alegere. De asemenea, ne poți vizita în showroom-ul nostru din București, șoseaua Pipera, nr.48 și în depozitele din județele Prahova și Alba.