Tipuri de marmura pentru pardoseli

Există mai multe tipuri de marmură pentru pardoseli din care poți alege, fie că vrei să amenajezi bucătăria, baia, holul, livingul sau dormitoarele locuinței tale.


Marmura este o rocă metamorfică, compusă, în cea mai mare parte, din calcit – forma cristalină a carbonatului de calciu (CaCO3) și obținută prin metamorfoza calcarului.


Durabilitatea este unul dintre principalele avantaje ale pardoselilor de marmură, însă se remarcă și prin frumusețea naturală a pietrei, modele deosebite și unicitatea fiecărei plăci.
Tipurile de marmură disponibile sunt de obicei următoarele:

 • Piese: au de obicei dimensiunile de 100 x 100 cm.
 • Lastre: sunt blocuri mari de piatră care măsoară 200-300 de cm în lungime și 110-160 cm în lățime. Pot fi tăiate după diferite dimensiuni și forme. Grosimea lastrelor poate fi de 2 sau de 3 cm.
 • Semilastre: sunt blocuri de piatră mai mici care pot avea lungimea de 250 cm și lățimea de 70 de cm. Grosimea este de 2 cm.
 • Placaj: pot avea dimensiuni foarte variate cuprinse între 60 și 8 cm. Grosimea este cuprinsă între 1 și 2 cm.
 • Mozaic: este compus din mai multe bucăți mici de marmură care pot avea culori și dimensiuni diferite. Dimensiunile bucăților sunt cuprinse între 1 și 165 cm. Grosimea bucăților între 0, 5 și 40 cm.
 • Medalion: este o piesă ornamentală deosebită care transformă orice pardoseală în piesă centrală. Dimensiunile medalionului de marmură variază, deoarece se poate realiza și la comandă, dar o dimensiune standard poate fi 90 x 90 cm.
  Dacă folosești oricare dintre aceste tipuri de marmură, vei obține pardoseli elegante și luxoase în locuința ta.
  Principalul aspect de care trebuie să ții cont este că pardoseala rezultată ar trebui să fie combinată armonios cu restul interiorului camerei. Este de dorit ca modelul pardoselii de marmură să fie repetat în elemente decorative sau accesorii individuale ca vaze de marmură, șemineu sau glafuri.
  Intră pe www.stona.ro sau vizitează-ne în showroom-ul nostru din București, șoseaua Pipera, nr.48 și în depozitele din județele Prahova și Alba. Avem disponibile în jur de 260 de tipuri de marmură pentru pardoseli.