Tipuri de finisaje pentru pardoseli de marmura

Marmura reprezintă alegerea ideală pentru amenajarea pardoselilor, datorită numeroaselor sale calități. Acest material este disponibil în diverse tipuri de finisaje din care este recomandat sa îl alegi pe cel potrivit pentru pardoseala ta.

Marmura este o formă de calcar granulat sau dolomit, fiiind compusă din minerale carbonate recristalizate și obținută prin metamorfoza calcarului.

Alegerea tipului de finisaj potrivit se face ținând cont atât de aspectul general, cât și de necesitățile spațiului în care urmează a fi amenajată pardoseala.

Tipurile de finisaje potrivite pentru amenajarea pardoselilor de marmură sunt următoarele: lustruit, mat, scapițat și periat.

Lustruit

Acest tip de finisaj este cel mai popular, datorită suprafeței sale netede și lucioase ce reflectă lumina. Pardoselile de marmură lustruită au nevoie de o întreținere cât mai regulată pentru a-și păstra strălucirea.

Mat
Marmura mată are suprafața la fel de fină ca cea lustruită, doar că nu are luciu, nu este alunecoasă și este mai rezistentă la zgârieturi.

Scapițat
În procesul prin care se obține acest tip de finisaj se folosesc pietre și nisip pentru a obține o suprafață nefinisată, neprelucrată, abrazivă ce oferă o rezistență ridicată la alunecare.

Periat
Prin intermediul acestui finisaj se obține o suprafață cu aspect natural și texturat, cu o porozitate ridicată, de aceea necesită o sigilare frecventă pentru a-i asigura rezistența la pătare.

Accesează www.stona.ro și alege din peste 200 de modele de marmură disponibile. Sună la 0732 334 434 şi un consultant Stona te va ajuta să faci această alegere.