Pardoseli de marmura

pardoseli de marmura

Marmura este una dintre cele mai cautate pietre naturale cand vine vorba de pardoseli. De-a lungul  timpului, marmura a fost optiunea numarul unu a multor constructori, designeri sau arhitecti deoarece aceasta piatra se gaseste in nuante variate si de asemenea se pot realiza diferite forme pentru blaturi de baie si bucatarie, mese sau pardoseli.

Aspectul deosebit al marmurei necesita o intretinere speciala pentru ca stralucirea aceteia sa dureze zeci de ani. Marmura este predispusa si la pete si zgarieturi de aceea trebuie sa ii acorzi si atentia de care are nevoie.

Marmura este o piatra naturala care are o suprafata poroasa dar care dupa ce este supusa la finisare capata o stralucire si o eleganta deosebita. Periodic pardoseala de marmura necesita o sigilare care se aplica pe suprafata pentru a inchide porii, astfel marmura va fi mai rezistenta la pete si zgarieturi.

Lichidele cu o aciditate ridicate pot provoca deteriorarea marmurei daca lichidul nu este indepartat imediat. Nuanta originala a marmurei se poate pierde din cauza reactiei chimice provocate de aciditatea ridicata.

pardoseli marmura

Dintre aceste lichide amintim sucurile, otetul sau alte solutii de curatat. Daca pata se va curata imediat cu o solutie cu pH neutru atunci nu aveti de ce sa va faceti griji.

Pardoseala din marmura va fi solutia perfecta pentru livinguri, modelele lastrelor de marmura fiind unice, astfel locuinta ta va fi deosebita si apreciata de orice musafir.

pardoseli marmura

Pentru incaperile cu umiditate ridicata pardoselile de marmura nu se lustruiesc foarte mult pentru a fi aderente, astfel marmura se poate folosi fara nicio problema in baie.

Desi este o roca dura, marmura se poate zgaria, ciobi sau sparge. Pentru a se evita astfel de cazuri, montarea pardoselilor trebuie facuta de persoane specializate deoarece un gol de aer sub o placa de marmura poate duce la craparea acesteia cu timpul.

Marmura se poate achizitiona si la preturi mai mici de la multi producatori de piatra naturala insa daca doriti o pardoseala dintr-o marmura de calitate inalta atunci va trebui sa cheltuiti mai mult. Cea mai cautata marmura fiind cea de Carrara din Italia care este de un alb imaculat.

Cand doriti sa achizitionati marmura va recomandam sa verificati preturile si lucrarile mai multor firme si de ce nu sa incercati si sa negociati pretul.