Cum se lustruiesc pardoselile de marmura

Pardoselile de marmură sunt, fără îndoială, suprafețele care necesită cel mai mult un tratament de lustruire, deoarece sunt expuse continuu traficului pietonal și, în cazul celor exterioare, la intemperii.

Marmura este o rocă ce se formează din metamorfismul rocilor sedimentare carbonate, cel mai probabil calcar și dolomit.

Lustruirea pardoselilor din marmură este o procedură foarte specifică care necesită cunoștințe, abilități tehnice și o mașină de lustruit; elemente fără de care nu se poate obține o refacere totală a splendorii pietrei. Din acest motiv este întotdeauna indicat să contactezi firme experte în domeniu. Puțini profesioniști știu să lustruiască corect aceste pardoseli, deoarece nu este suficient să contactezi o firmă de curățenie pentru a garanta un rezultat de calitate și de lungă durată. În continuare vei afla toate detaliile despre cum se lustruiesc pardoselile de mamrură.

În trecut, pentru lustruirea pardoselilor de marmură era folosită în principal o tehnică, așa-numită “lustruire cu plumb”. Deoarece această tehnică are dezavantaje (de exemplu, plumbul este toxic și această lustruire are o durată mai scurtă, deoarece este obținută chimic), am trecut la tehnologii mai simple și mai sigure.

Profesioniștii care știu să lustruiască pardoselile de marmură știu și că lustruirea cu diamant este cea mai eficientă și durabilă tehnică de astăzi; în plus, datorită acestei proceduri mecanice de lustruire, se folosește mult mai puțină apă și se generează mult mai puțină murdărie.

O altă tehnică de lustruire a pardoselilor de marmură presupune utilizarea de ceară specială care se “împrăștie” pe pardoseala care urmează să fie restaurată. Cu toate acestea, rezultatele obținute cu această tehnică sunt calitativ mai mici decât serviciul de lustruire cu diamante. Ceara se caracterizează printr-o problemă recurentă sau formarea unui fel de peliculă care se deteriorează ușor cu unele tipuri de încălțăminte, nu durează mult și nu este capabilă să acopere zgârieturile sau imperfecțiunile existente pe suprafața pietrei. Tehnologiile disponibile au făcut ca activități precum lustruirea cu diamant a pardoselilor de marmură să fie mult mai puțin costisitoare și, în consecință, accesibile celor care dețin o pardoseală de marmură, fără a fi nevoie să recurgă la alte soluții temporare precum lustruirea cu ceară.

Te așteptăm pe www.stona.ro cu peste 200 de modele de marmură. Din care să le alegi pe cele potrivite pentru amenajarea pardoselilor de marmură din locuința ta. Sună la 0732 334 434 și un consultant Stona te va ajuta să faci cea mai bună alegere.