4 tipuri de modele pentru pardoselile de marmura

Pardoselile de marmură conferă un aspect elegant și luxos oricărui spațiu interior sau exterior. Există mai multe tipuri de modele pentru pardoselile de marmură, astfel că îl poți alege pe cel care se potrivește cel mai bine amenaj[rii.

.


Marmura este o rocă metamorfică care se formează atunci când calcarul este supus la temperaturi mari și la presiunea metamorfismului. Este compusă din minerale carbonate recristalizate, cel mai des întâlnite sunt calcitele și dolomitele.


Varietatea modelor pe care o oferă pardoselile de marmură, îți permite să le personalizezi cu ușurință în funcție de stilul de amenajare al spațiilor și de propriile tale gusturi. Urmează să detaliem 4 tipuri de modele pentru pardoselile de marmură.


1. Model regulat


Acesta este modelul cel mai de bază pentru pardoselile de marmură, fiind format din plăci de marmură mai mari, așezate orizontal, creând o senzație de spațialitate. Utilizează acest model atunci când spațiile sunt mai aglomerate și îți dorești un aspect ordonat prin intermediul simplității pardoselilor.


2. Model care se repetă


Acest model pentru pardoselile de marmură poate fi realizat în mod creativ prin așezarea diferitelor plăci de marmură în așa fel încât să se repete la fel sau a fiecăror două plăci într-un format repetitiv, după cum sugerează și numele.


3. Model os de hering (herringbone)


Acesta este un aranjament de plăci de marmură în formă de dreptunghi sau paralelogram menit să semene cu oasele unui pește hering. De obicei, acest lucru se poate face fie cu marmură de aceeași culoare, fie prin așezarea a două culori între două rânduri.


4. Model cu margini


Acesta este un model care poate fi încorporat în oricare dintre celelalte modele pentru pardoselile de marmură. Marginile sunt de obicei create folosind o formă sau o culoare difertită de marmură în jurul exteriorului altui model, ceea ce conferă pardoselilor un aspect mai definit.


Alege din aceste 4 tipuri de modele pentru pardoselile de marmură, iar apoi te așteptăm pe www.stona.ro cu peste 200 de tipuri de marmură. Sună la 0732 334 434 și un consultant Stona te va ajuta să faci cea mai bună alegere.