Avantaje si dezavantaje ale pardoselilor de marmura

Marmura este una dintre cele mai elegante materiale pentru realizarea de pardoseli. Marmura ca orice piatra naturala are avantaje dar si dezavantaje, care, cu o intretinere corecta si periodica, se vor diminua.

Marmura se extrage sub forma de blocuri care sunt taiate in lastre care la randul lor sunt taiate in functie de aplicatiile necesare. Modelele lastrelor sunt diferite si nu veti gasi nici o placa identica cu alta ceea ce face ca marmura sa fie foarte cautata de persoanele care doresc sa ofere unicitate locuintei.

Desi de multe ori marmura este asociata cu bogatie, pe piata se pot gasi si tipuri de marmura mai ieftine. Spre deosebire de Antichitate unde marmura era folosita numai in palate sau piramide, in prezent, cu putin sacrificiu oricine isi poate permite un blat sau un glaf de marmura.

Avantaje marmura

Culorea: Marmura se gaseste in numeroase nuante, astfel nu trebuie sa iti faci griji daca doresti o anumita culore care sa se asorteaze cu mobilierul. Pardoseala din marmura se formeaza din diferite placi de diferite nuante, astfel fiecare din ele are propria personalitate.

Deoarece blocul de marmura este taiat in mai multe lastre, fiecare dintre acestea la randul ei este taiata in multe placi care la montare nu vor mai putea fi puse in aceasi ordine. Asta nu este o problema deoarece placile nu difera foarte mult intre ele.

Lustrul: Spre deosebire de celelalte roci, marmura se poate lustrui foarte mult si astfel pardoseala devine fina si stralucitoare. Lustruirea de asemenea va scoate in evidenta modelul marmurei.

Stralucirea: Marmura are o structura care permite luminii sa patrunda prin ea si sa straluceasca foarte mult, astefel va conferi luminozitate oricarei incaperi.

Structura naturala: Marmura este o roca naturala care nu are efecte adverse asupra organismului.

avantaje marmura

Dezavantaje marmura

Costul: Spre deosebire de celelalte materiale din care se pot realiza pardoseli, marmura este unul dintre cele mai scumpe. Cu toate astea longevitatea pe care o are marmura face ca investitia sa fie pe perioada foarte indelungata.

Zgarieturile: Pardoselile din marmura care sunt foarte lustruite sunt mai predispuse la zgarieturi, dar cu o grija si o mentenanta corespunzatoare se pot evita deteriorarile de acest tip.

Inlocuirea: Una dintre avantajele marmurei se poate transforma in dezavataj. Aici facem referire la unicitatea blaturilor care fac aproape imposibila inlocuirea altor blaturi.